Bienvenue! - Welkom!

Gîtes & Chambres d'hôtes St.Bonnet-Elvert Correze Pays ArgentatWelkom in Bétaillole, een oase van natuur, rust en stilte van ruim 2.5 hectare bij St. Bonnet-Elvert, een lieflijk dorpje in het department Corrèze - het “Groene Hart” van Frankrijk. St. Bonnet-Elvert ligt in de heuvels op ongeveer 500 meter hoogte tussen Tulle, de belangrijkste stad van de Corrèze, en het idyllische stadje Argentat aan de rivier de Dordogne. Bétaillole ligt 45 km van Brive-la-Gaillarde aan de A20 van Limoges naar Toulouse.

Bétaillole (Bee-tei-yool) biedt zijn gasten:

Alle accommodaties bevinden zich in een mooi gerestaureerde traditionele begin 19e eeuwse boerderij in de karakteristieke stijl van de Limousin.

 

Stilte & Rust

Of u nu uit de stad of van het platteland komt, in Bétaillole vindt u alle rust en stilte. U wordt gewekt door de zang van volgels en een aangenaam briesje dat door de bomen ritselt. Op een 'drukke' dag zult u spechten horen kloppen en soms loeit er eens een koe en later op de avond roept de uil.

 

Natuurliefhebbers

Gelegen op een hoogte van circa 500 meter biedt Bétaillole een prachtig uitzicht op de Bergen van de Auvergne (Monts de Cantal) in de verte. Zittend op het grote terras voor de grange of uw eigen patio geniet u ’s morgens van de zonsopkomst en bij nacht van een heldere hemel met ontelbare sterren. Goed bewegwijzerde wandel- en mountainbikeroutes voeren door en langs bossen, wouden, meren, meertjes (om bijvoorbeeld te vissen, paddenstoelen te zoeken en te zwemmen), rivieren, stroompjes, gehuchtjes, dorpjes en schilderachtige stadjes.